Finnország – az esport is sport

körülbelül 1 éve
Nice Gaming

A Nemzetközi Esport Szövetség (International Esports Federation - IESF) folyamatosan próbálkozik, hogy az esportot minél több országban fogadják el hivatalos sportként, ezzel haladva a felé a cél felé, hogy az esport később bekerülhessen majd az olimpiai számok közé!

A múlt héten egy lépéssel közelebb kerültünk a célhoz, amikor a Finn Olimpiai Bizottság felvette tagjai közé a Finn Esport Szövetséget.

A finnek úttörők, de már nem az elsők azon országok között, ahol az esportot hivatalos sportként ismerik el. Kínában, Kóreában, és Dél-Afrikában már jóval korábban megvolt ez a státusz, míg 2016-ban Nepál, Olaszország és Oroszország is csatlakozott.

Az IESF mellett a Nemzetközi eGames Bizottság (International eGames Commitee) is zászlajára tűzte az Olimpiai játékokon való részvételt, és annyit már sikerült elérniük, hogy a 2024-es Olimpiára pályázók között Los Angeles szerepelteti pályázatában az esportot – ők ugyanis már megtapasztalták, hogy egy League of Legends Világbajnokság mit hozhat akár egy ilyen méretű városnak is.