76ers – legyen sport az esport

körülbelül 1 éve
Nice Gaming

Csupán egy hónnapal azt követően, hogy a 76ers bevásárolta magát az esportba, máris publikussá vált, mik azok a plusszok, melyekkel az esportból valós sportot terveznek kreálni. Ennek részét képezik például az alvást monitorozó laboratóriumok, a táplálkozási és életmód tanácsadók, és az általános orvosok a csapat körül. Mindezen szolgáltatások rendelkezésre állnak a játékosok igényei szerint, de természetesen akad, amin a részvétel kötelező.

Michael ’ODEE’ O’Dell a Dignitas elnöke a következőt nyilatkozta a FOX Business-nek:

„Korábban sosem volt lehetőségünk ilyesmire. Még az edzők is csupán néhány éve jelentek meg az esport-ban. A sportfilozófia és a táplálkozástudomány, ezek még csak most kezdenek beszivárogni. Ezek megléte nagyon fontos döntést segítő tényezők voltak számomra, amikor elfogadtam a 76ers ajánlatát. Az, hogy mindezekhez az egyezségünk révén azonnal hozzáférhetnek az esport csapatunk tagjai, számomra kiemelten fontos volt!”

Ezen felül a játékosokat segítik a csapat sportpszichológusai is, ez jól jön például, amikor egy játékos, vagy akár egy komplett squad, ahogy mondani szoktuk kiég! Továbbá egy ilyen szakember abban is segíthet, amennyiben van például egy mumusa a csapatnak, akiknél elvileg jobbak, mégis folyamatosan kikapnak tőlük. Az ilyen mentális gátak lerombolása, helyettük pedig masszív önbizalom felépítése – ami nem egyenlő a nagyképűséggel – is feladata a sportpszichológusnak.

A 76ers tehát komolyan gondolja az esportot, és a saját házuk táján, már most egyenlő félként kezeli az esport játékosokat az NBA sztárokkal.