LCS csapatok levele a RIOT-hoz

körülbelül 1 éve
Nice Gaming

Egyre több pénz ömlik különböző csatornákon – szponzorok, befektetők, média, stb – az esportba, éppen ezért a csapatok stabilitása nagyon fontos kérdés. Nem csak maguknak a csapatoknak, de a játékosoknak és ligáknak is. A csapatok nagy többsége ezen fő forrásokból nem részesül, a média jogok ugyanis a ligákat szokták támogatni, befektetők nem állnak minden csapat mögött, így maradnak a szponzorok. Ezekből is egyes csapatok jobb és stabilabb háttérrel rendelkeznek, némelyek pedig hátrébbsorolódnak. És ha e mellett még a játékkiadóval és ligaszervzeővel is problémák akadnak, az egyszerre sok, és veszélyeztetheti a csapatok hosszútávú fennmaradását.

A dokumentumot amint itt olvashattok, az LCS csapatok írták, és küldték Marc Merrill-nek, Whalen Roselle-nek, Jarred Kennedy-nek, Jason Yeh-nek és Brandon Beck-nek. A csapatok és a RIOT között feszülő problémákat tárgyalja, és hat fő célt emel ki, melyekre sürgősen orvoslást kérnek.

„Biztosabb alkalmazást, valamint hosszabb karier lehetőséget a játékosoknak. A jelenlegi rendszert egyrészt a kiesés lehetősége miatt és a nem megfelelő kompenzáció miatt nem tartják megfelelőnek.
A csapatoknak nincsen valós lehetőségük befeketetni egy játékosbam szintén a fenti okok – kiesés, nem megfelelő kompenzáció – miatt.
Egyre gyengülő kapcsolat a rajongók és a csapatok között, szintén az LCS-ből való kiesés lehetősége miatt.
A veszély, amit a csapat szponzorainak mérlegelniük kell, az LCS belső szabályzása, és megint csak a kiesés lehetősége miatt.
A kiesés és a nem megfelelő kompenzáció miatt a csapatok erőforrásokat kell áttegyenek az LCS-ről a Challenger Series-re, ami elvágja az utat a profivá válás felé
Pénzügyi nehétségek a csapatok oldalán, ami a RIOT által nyújtott kompenzáció nem megfelelő mértéke okoz.”

A levelet a következő csapatok írták alá: cloud9, CLG, Dignitas, Envyus, P1, Immortals, Team Liquid, TSM, Fnatic, Giants, G2, H2K, Misfits, Origen, Splyce, Unicorns of Love, Vitality, Roccat

A második rész a RIOT ajánlása válaszként a probléma megoldására. A legfontosabb része ennek, hogy a RIOT Észak-Amerikában nem fogja bevezetni az LCS-be a kiesés opcióját. Az Európai LCS pedig egészen 2019-ig mentesül ez alól.

A csapatok is tudják, hogy a a RIOT már jó ideje próbálkozik a tradícionális sport csapatokat és más befektetőket meggyőzni arról, hogy az esport és főként a LoL jó befeketetési terület nekik. Szépen, akárcsak a Blizzard az Overwatch Ligával, terítik le a profibb háttérrel rendelkezők elé a vörös szőnyeget. Így talán nem is véletlen, hogy aki hiányzik a listáról, az Rick Fox csapata az Echo Fox.