Mennyit keres egy profi streamer?

körülbelül 1 éve
Nice Gaming

Nézzük summit példáját, ha már elárulta nekünk – a klippen láthatóan nem véletlenről van szó. Amit látunk, az summit twitch dashboard-ja élő adásban, amit éppen 18.143-an néztek, és ugyanezen sor jobb oldalán látszik, hogy jelenleg 12.010 feliratkozója van. Ezt köszöni meg nézőinek, mert eddig ezt a számot nem sikerült elérnie. De mit is jelent ez forintosítva – dollárosítva?

Az általános díja a egy havi feliratkozásnak – subscribe – 4.99 dollár, amiből 50% a streamer zsebébe vándorol, a másik fele marad a twitch-nél. Azt, hogy summit a népszerűsége miatt esetleg magasabb %-ot tarthat meg, joggal feltételezhetjük, de nem számolunk most vele.

Tehát 12.000 feliratkozó szorozva az 50%-os díj, az havi ~30.000 dollár. Ezek szerint summit ezzel az összeggel biztosan számolhat. Ez nagysárgrendileg 8.7 millió forint.

E mellé jönnek még a summit esetében jelentős, adományok-borravalók (donation), ezeket csak becsülni tudjuk, 10-15.000 dollár / hó körül mozoghatnak.

Ez így akár éves szinten 108 millió forint is lehet összesen, ami még amerikai mércével is tisztességes, hát még magyar szinten.