Mennyit keres egy profi streamer?

3 hónapja
FLegby

Nézzük summit példáját, ha már elárulta nekünk – a klippen láthatóan nem véletlenről van szó. Amit látunk, az summit twitch dashboard-ja élő adásban, amit éppen 18.143-an néztek, és ugyanezen sor jobb oldalán látszik, hogy jelenleg 12.010 feliratkozója van. Ezt köszöni meg nézőinek, mert eddig ezt a számot nem sikerült elérnie. De mit is jelent ez forintosítva – dollárosítva?

Az általános díja a egy havi feliratkozásnak – subscribe – 4.99 dollár, amiből 50% a streamer zsebébe vándorol, a másik fele marad a twitch-nél. Azt, hogy summit a népszerűsége miatt esetleg magasabb %-ot tarthat meg, joggal feltételezhetjük, de nem számolunk most vele.

Tehát 12.000 feliratkozó szorozva az 50%-os díj, az havi ~30.000 dollár. Ezek szerint summit ezzel az összeggel biztosan számolhat. Ez nagysárgrendileg 8.7 millió forint.

E mellé jönnek még a summit esetében jelentős, adományok-borravalók (donation), ezeket csak becsülni tudjuk, 10-15.000 dollár / hó körül mozoghatnak.

Ez így akár éves szinten 108 millió forint is lehet összesen, ami még amerikai mércével is tisztességes, hát még magyar szinten.

Hozzászólások

Nincsennek hozzászólások!

Hozzászólás írása

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!