A 76ers megvásárolta a Dignitas-t és az Apex-et

több, mint 2 éve
Nice Gaming

A vásárló a Philadelphia 76ers, és ezzel ők az első Egyesült Államok béli profi sport szervezet, aki befektet az esportba. A 76ers a már meglévő alkalmazottakból fog részben átcsoportosítani annak érdekében, hogy ne csak az NBA csapatnak hajtsanak fel szponzorokat, támogatókat, hanem az újonnan megvásárolt esport csapatoknak is.

A két csapat közül a nagyobb történelemmel a Dignitas rendelkezik, ugyanis még 2003 szeptember 9-én alapították, két akkori Battlefield 1942 csapat összeolvadásával – a Legion Condor, és a Sweden Kompanix. Őket még számos másik csapat beolvasztása követte, és kevesebb mint egy éven belül, megalapították a céget, a Team Dignitas Ltd-t.

Most 12 évvel később a tulajdonjogok gazdát cseréltek, de a Dignitas név megmarad, ugyanis az üzlet része az volt, hogy az Apex beolvad a Dignitas-ba, és a 76ers ez alatt a jól ismert esport márkanév alatt fogja üzemeltetni vállalkozását. Mivel az Apex nagyon népszerű erős csapat volt az Észak-Amerikai LoL sceneben, a Dignitas-szal karöltve egy ütős kombót, jó befektetési megtérülést biztosítanak majd a szponzoroknak. A csapatok korábbi tulajdonosai helyet kaptak a vezetőségben, így Michael ’ODEE’ O’Dell és David Slan is maradnak a pályán.

Ahogy egy BBC-nek adott nyilatkozatban elmondta a 76ers egyik vezetője Scott O’Neil, az átlag amerikai szurkoló évente ~77 dollárt kedvenceivel kapcsolatban az év folyamán, viszont az esportban ez a szám csupán ~1 dollár körül mozog, így a növekedési potenciál elképesztően magas. E mellett a döntést támogatta még az a tény is, hogy az esportot nézők 75%-a férfi, 18-34 éves, amely korosztályról több kutatás is bebizonyította már, hogy nem nyitott a tradícionális médiára – TV – és ezért nehezen elérhetőek a hirdetőknek.  

Ezt ismerte fel az Amazon is két évvel ez előtt, amikor megvásárolták a legnépszerűbb stream oldalt a Twitch-cset 1 milliárd dollár-ért. Ők az első komoly befektetői voltak az esportnak, hiszen azóta összebútoroztak a FACEIT-el is, és létrehozták az ECS-t.

Az esport befektetési példájukat már nagyon sokan követték, többek között az NBA-hez köthető korábbi profi sportolók, mint Rick Fox, Shaquille O’Neal, és Jonas Jerebko.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0