Az amcsik WESA-ja is megalakult

körülbelül 1 éve
Nice Gaming

Oké, de mi az a WESA, nem nagyon hallottam róla – jöhet a felvetés részetekről. Nagyjából négy hónappal ez előtt olvashattátok, hogy az ESL megalapította a WESA-t, amit – ahogy akkor is írtuk – egy esportot szabályozó általános világméretű kontroll szervezetnek képzeltek el alapítói.

Most felébredtek az Észak-Amerikaiak is, és hét nagy amcsi esport szervezet egymással karöltve létrehozta a PEA-t, azaz a Professional Esport Association-t. A következő esport csapatok találhatóak az alapítók között, Team SoloMid, Cloud9, Team Liquid, Counter Logic Gaming, Immortals, NRG eSports, compLexity Gaming. A PEA eltérően a nagy általános esport célok megvalósításától, inkább egy célra fókuszál – legalábbis eddig ennyit jelentettek be – ami egy 2017 januárjában induló CSGO liga lesz. Éves összdíjazása a 10 hetes szezon alatt, melyben kéthetente lesznek a mérkőzések, összesen 1 millió dollár.

A főként a játékosok érdekvédelmi szervezeteként aposztrofált PEA, többek között egészségbiztosítást – ami nélkül lehet élni, de veszélyes főként az amcsi egészségügyi rendszerben – fizetésen kívüli egyéb juttatásokat, vagy akár nyudíjat, és egyéb más érdekes dolgokat ígér. A csapatok és játékosok itt is akár csak a FACEIT által indított ECS-ben, részesdnek a liga bevételeiből 50%-ban. De nem csak ők, a közvetítők, kommentátorok is ugyanebben az arányban vehetik ki részüket a profitból.

Várjuk a januárt, miként valósul meg az amerikai álom!