Bezárt a Titan

több, mint 2 éve
Nice Gaming

Damien Grust a Titan alapítója és ügyvezetője, bejelnetette a csapat oldalán, hogy a 2013 szeptemberében alapított eSport szervezet megszűnik. 

A Titan először Dota 2-ben indult, egy maláj csapattal akik a negyedik The International versenyen 10. helyen végeztek. Majd jött Cypher, aki egy legendás Quake játékos, aki két DreamHack-et és egy QuakeCon-t is megnyert a csapat színeiben. És természetesen a legismerted a francia CSGO divízió, RpK, SmithZz, Ex6TenZ, shox, és ScreaM. A Titan CSGO is számos nemzetközi versenyen a világ elitjével versenyezve, győzelmeket és dobogós helyezéseket hozott a szerzvezetnek.

Hogy mirt zár be mégis egy ennyire sikeres szervezet? Erről a hivatalos bejelentésben olvashatunk, ahol Damien összefoglalja a Titan történetét az indulástól a végjátékig...

"Egy kisebb befektetéssel indítottam el a Titant még a legelején. Tényleg nem volt nagy, így minden fillér helyét komolyan át kellett gondoljuk. A Titan így lassan, organikusan növekedett, minden komolyabb befektetői háttér vagy szponzorációs támogatás nélkül. Én egy márkát akartam építeni, így mindent elsődlegesen ebbe invesztálunk. A különbüző közösségi (social) médiától kezdve, a csapatainkon keresztül, minden ilyesmibe... Amikor elértük a megfelelő méretűnek tűnő rajongói tábort, elkezdtünk támogatókat keresni. Már eddig is elég rögös út vezetett, és utólag tudom, hogy sok helyen nem hoztunk jó döntést, mégis 2014 decemberében úgy látszott sikerül egy olyan 2015-ös éves szponzori szerződést aláírnunk, ami minden álmunkat felülmúlta. Minden úgy tűnt rendben van, és még talán az LCS-be is bejuthatunk egy csapat megvásárlása révén! Az eredeti stratégiánk tehát végülis úgy látszott bejön!
Aztán jött a hidegzuhany, amikor az egyik CSGO játékosunkat csalás miatt bannolták. Kirázott a hideg és felállt a szőr a hátamon egyszerre, mert ez nem is jöhetett volna rosszabbkor. Annyi negatív kritikát kapot a nemzetközi sajtótól a Titan, amit egy épülő brand nem tud elviselni. A szponzorok akikkel tárgyalásban voltunk e miatt az incidens miatt kihátráltak - érthető módon - a szerződési tervezet mögül, hiszen nem akarták, hogy nevük egy kétes hírnévvel rendelkező csapattal olvadjon össze. Így végülis a 2015-re várt álom büdzsé egyik napról a másikra, csupán füstbe ment terv maradt...
Innen már széllel szemben haladtunk, én még annak érdekében, hogy a szervezet fennmaradását biztosítsam 2015-re, befektettem saját zsebből, mert bíztam benne, hogy talpra állunk. Egész évben közdöttünk, azért, hogy megtartsuk az egyébként remek, de nehézségekkel küzdő francia CSGO csapatunkat, és a SMITE squadunkat is. Próbáltunk segítséget kérni ógynökségektől, ügyvédektől, sőt még az is felmerült, hoyg részesedést adunk el a Titan-ból, vagy hogy összeolvadunk más szervezettel a fennmaradás érdekében. De végül egyik próbálkozásunkat sem koronázta siker.
És most itt vagyunk 2016 elején úgy, hogy nincsen elég keretünk arra, hogy fenntartsuk akár a CSGO csapatunkat, akár csak szimplán a Titan staff-ját. Nagyon szomorú...
Így nem maradt más választásunk, mint bejelenteni, hogy a Titan a mai nappal bezárja kapuit. Bízunk benne, hogy a CSGO csapatunk megfelelő új otthonra talál majd, ahol értékelni fogják kitartásukat és tehetségüket. Köszönet illeti a játékosokon túl az összes staff tagot is. Nélkülük és az ő odaadó munkájuk nélkül sosem jutott volne el a Titan erre a szintre. Nagyon büszek vagyok rá, hogy együtt dolgoztatok velünk!
A legmélyebb, köszönetem továbbá minden szurkolónknak, támogatónknak, partnerünknek és ellenfeleinknek. Köszönöm a többi csapat tulajdonosi körének is, és a versenyszervezőknek is, hogy megismerhettem és együtt dolgozhattam velük is. Ha nem is alakult minden úgy ahgy terveztem, legalább sok rendkívüli embert ismerhettem meg.
Maradok tisztelettel, végülis ebben az őrült esport szakmában ki tudja mit hozhat még a jövő!"

Damien Grust - Founder & CEO