100 millió dollár a Virtus-nak

több, mint 2 éve
Nice Gaming

Az esport elindult a mainstream felé? Nehéz nem erre gondolni akkor, amikor ilyen méretű befektetéssel száll be valaki, még akkor is ha ennek a valakinek a nadrágzsebében van ennyi pénz. A befektető az USM Holdings, melyet a leggazdagabb orosz, Alisher Usmanov alapított.

Hogy mire elég ennyi pénz, azt leírni is nehéz, de nézzünk néhány pédát...

Akár 80 éven keresztül fizethetnék a LoL EU LCS játékosok fizetését. (számolva egy 12.500 dolláros kezdő fizetéssel mind a 10 csapat mind az 5 játékosának)

Vagy leigazolhatják a jelenlegi CSGO csapatot életfogytig, mivel számolva egy átlag 10.000 dolláros fizetéssel havonta, 166 éven kersztül nézhetnénk TaZ további kopaszodását a streameken.

Átvehetnék a Valve-tól a Dota 2 The International szervezését, és a pénzdíjat is ki tudnák fizetni több mint 5 éven keresztül (számolva, hogy 2015-ben 18.43 millió dollár volt a díj)

Vásárolhatnának saját repülőgépet az utazásaikhoz, egy 150 fős Airbus 320, ki is jönne és még maradna 3 millió dollár zsebpénz a későbbiekre.

A befektetést az USM részéről azzal indokolták, hogy ők már látják az esport-ban rejlő potenciált, és ebben az olvasatban oroszországban, nem lehet jobb partnert találni a Virtus.Pro-nál.